dinsdag 25 september 2012

Thai Beef Noodles

Eenvoudig gerechtje met een extra twist in.



Ingrediënten (voor 2 personen)
- 150g rundsvlees
- twee pijpajuintjes
- 1 zoete puntpaprika
- broccoli
- babymaïs
- 5 cl sojasaus
- 2 eetlepels zoet-zure chilisaus
- paprikapoeder
- noedels

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereiding:
1. Snij de pijpajuintjes in kleine schijfjes en de paprika in julienne. Verhit vervolgens een beetje zonnebloemolie in de wok en voeg de ajuintjes en paprika toe.
2. Wanneer de paprika gaar is, voeg je vervolgens de sojasaus toe om alles te 'deglaceren'. Eens de saus begint te pruttelen giet je deze in een diepe kom of mengbeker. Voeg daarna aan de saus de zoet-zure chilisaus toe.
3. Bak in de wok het rundsvlees dat je in reepjes gesneden hebt. Doe dit eventjes op hoog vuur maar laat na verloop van tijd verder bakken op een zacht vuurtje.
4. Eens het rundsvlees begint bruin te kleuren, voeg je de babymaïs en broccoli toe. Ik gebruik in dit gerecht diepvriesbrocolli. Voeg wat peper en paprikapoeder toe (oppassen, de chilisaus is ook al pikant!). Zout is niet nodig gezien het hoge zoutgehalte in de sojasaus.
5. Kook ondertussen de noedels gaar.
6. Eens het vlees en de groentjes genoeg gebakken zijn voeg je de saus terug toe en laat je dit verder pruttelen.
7. Serveer met wat sesamzaadjes en gefrituurde uitjes, en voor de liefhebbers nog wat verse koriander.





Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten