Iedereen kent ze wel, de madeleinekes die je gewoon in de supermarkt koopt. Toch worden ze nog zelden zelf gemaakt. Onterecht want het is helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder. Dit recept levert je gemakkelijk een 50-tal madeleintjes op, ideaal om te verdelen aan je vrienden, familie en collega's!
Ingrediënten:- 5 eieren
- 150g boter (en 20g voor de vormpjes)
- 200g suiker
- 200g bloem
- 8 druppels oranjebloesem (of beter bekend als 'fleur d'oranger')
- een snuifje zout
Bereidingstijd:
- Voorbereiding: 15 minuten
- Baktijd: 10 à 12 minuten
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven op 200°.
2. Breek de eieren en scheid het eigeel van het eiwit. Voeg een snuifje zout toe aan het eiwit en klop deze op tot ze één geheel vormen (tip: gebruik hiervoor een elektrische klopper).
3. Laat de boter smelten in een pannetje op een zacht vuurtje.
4. Meng de suiker met het eigeel en voeg vervolgens de gesmolten boter en de oranjebloesem er aan toe. Blijf roeren totdat je een homogene massa verkrijgt.
5. Met behulp van een lepel roer je één voor één het opgeklopte eiwit door het suikermengsel. giet daarna beetje bij beetje de bloem eraan toe en blijf goed roeren.
6. Indien je gebruik maakt van een metalen bakvorm, smeer je best de vormpjes in met wat boter. Indien je een siliconen bakvorm gebruikt is dit uiteraard niet nodig.
7. Vul de vormpjes met behulp van een lepel en plaats deze in de oven gedurende een tiental minuutjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten