Iedereen kent dat gevoel wel: je hebt geen zin en/of weinig tijd om te koken maar toch heb je trek in iets lekkers. Take away is dan meestel de oplossing. Toch ben ik er van overtuigd dat mijn wok à la minute een even goed alternatief is. Voor je het goed en wel weet is het eten klaar en het is daarenboven goedkoper dan een maaltijd aan huis te laten leveren (en misschien ook wel gezonder!).
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 1 zak wokgroenten (+/- 400g)
- 1 portie mihoen (of andere reeds bereide noedels)
- 300 ml groentebouiilon
- Nasi goreng kruidenmix
Bereidingstijd: 10 minuten
1. Verhit een scheutje zonnebloemolie in de wokpan en voeg de wokgroentjes eraan toe. Zet ondertussen 300 ml water op een zacht vuurtje en laat een bouillonblokje erin oplossen.
2. Wok de groentjes gaar op een hoog vuur en voeg desnoods al een lepel groentebouillon toe.
3. Van zodra de groentjes beetgaar zijn giet je de mihoen en de groentebouillon in de wok. Voeg tenslotte ook de nasi goreng kruiden er aan toe. Indien je geen nasi goreng kruiden in huis hebt kan je ook altijd wat gele curry en kurkuma gebruiken.
4. Laat de bouillon goed inkoken en roer de mihoen onder de wokgroenten.
Klaar is kees!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten