dinsdag 16 oktober 2012

Gevulde courgette

Dit recept is zeer eenvoudig en niet-arbeidsintensief, toch kan je er mee scoren tijdens een etentje bij je thuis met vrienden en familie.


Ingrediënten (voor 2 personen, voor 4 of meerdere personen vermenigvuldig je de ingrediënten):
1 grote courgette
300g gehakt
1 pakje mozzarella
1 handvol pijnboompitjes
1 ei
1 el paneermeel

Voor de tomatensaus:
3 kleine tomaten
1 ui
500g gezeefde tomaten

Bereidingstijd: 50 minuten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven op 220°C
2. Meng het gehakt met het ei en het paneermeel in een diepe kom. Voeg ook peper, zout, provençaalse kruiden en de pijnboompitjes toe.
3. Snijd de courgette in drie gelijke stukken en halveer vervolgens deze stukken ook zodat je zes stukken krijgt. Lepel het vlees van de courgette weg. 
4. Voor je de courgettebootjes vult met gehakt, doe je best wat peper en zout op de courgette. Vul vervolgens elk bootje met gehakt en plaats vervolgens gedurende 20 minuten in de oven.
5. Snipper de ui fijn en fruit deze in olijfolie. Voeg daarna de tomaten, grof gesneden, toe en kruidt alles goed af met peper, zout, basilicum en paprikapoeder.



6. Zodra je een mengsel van olijfolie, ui en tomaten verkrijgt voeg je de gezeefde tomaten toe. Laat dit verder pruttelen op een zacht vuurtje.
7. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en leg deze op de courgette na 20 minuten in de oven te hebben gestaan. Zet de courgette daarna nog eens 10 minuten in de oven.






Je kan dit gerecht serveren met pasta, rijst of gnocchi. Ik heb deze keer voor gnocchi gekozen die je kunt bakken (te vinden bij Carrefour).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten