Pompoen is naar mijn mening een ingrediƫnt dat te weinig wordt gebruikt in onze Belgische keuken, op uitzondering van de alombekende pompoensoep na. Onlangs probeerde ik dit recept uit, en ik was aangenaam verrast. Het vraagt wel wat meer werk dan een andere pastaschotel, maar het resultaat mag er des te meer zijn!
Ingrediƫnten (voor 2 personen):- 400g pasta (ik gebruik in dit recept serpentini)
- 150g pancetta, fijn gesneden
- 200g babyspinzaie
- 300g pompoen
- 1 rode ui
- 1 etl suiker
- 125g Griekse yoghurt
- 400ml groentebouillon
- 2 etl bloem
- peper, zout en pili pili
- geraspte kaas om het geheel af te werken
Bereidingstijd: 1 uur
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven op 200°. Snij de pompoen in kleine stukjes. Leg vervolgens een vel bakpapier op de bakplaat en verspreid de blokjes pompoen over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Zet de pompoenblokjes in de oven en laat deze gaar worden gedurende een 25-tal minuutjes.
2. Verhit een bakpan en voeg hier de pancetta aan toe. Vanaf het moment dat de pancetta bruin begint te kleuren voeg je er de versnipperde rode ui aan toe. Gier hierover nog een eetlepel suiker om het geheel wat te laten karameliseren.
3. Breng het water voor de pasta aan de kook met een snuifje zout en wat olijfolie. Kook vervolgens de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg er de laatste twee minuten ook de babyspinzaie aan toe en giet daarna de pasta en spinazie af.
4. Verwarm de groentebouillon en meng de bloem hieronder. Blijf goed roeren tot je een gladde saus verkrijgt.
5. Meng de pasta, de pompoen, de spinazie en de pancetta in een diepe kom. Vervolgens giet je de saus van bouillon en bloem er aan toe, gevolg door de yoghurt. Kruidt alles af met peper, zout en wat pili pili
6. Giet het mengsel in een ovenschaal en besprenkel met geraspte kaas. Zet vervolgens de schotel gedurende 20 minuten in een oven verwarmd op 200°.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten