zondag 9 december 2012

Rode bieten mousse

Op zoek naar een gemakkelijk en origineel hapje? Dan is de rode bieten mousse misschien wel iets voor jou! Super snel klaar en dus geen gedoe in de keuken als je bezoek hebt. En, rode bieten zitten ook nog eens boordevol antioxidanten, dus ook lekker gezond!


Ingrediënten (voor 4 à 5 glaasjes):
- 4 voorgekookte, vacuüm verpakte rode bieten (te vinden op de groeten -en fruitafdeling in de supermarkt)
- 1 etl zure room
- 1 etl boursin cuisine fijne kruiden
- groentechips

Bereidingstijd: 10 minuten

Bereidingswijze:
1. Snij 1 rode biet in blokjes. Verdeel deze blokjes over de bodem van de glaasjes.
2. Snij de andere bieten in stukken en pureer deze met een mixer totdat je geen stukken biet meer hebt. Voeg hierna de zure room en boursin toe en meng deze goed onder de rode bieten mousse.
3. Giet met behulp van een lepel de mousse in de glaasjes.
4. Opdat dat mousse goed opstijf, dien je de glaasje af te dekken met folie en ze zeker een nacht in de koelkast laten staan.
5. Haal de glaasjes een kwartier voor serveren uit de koelkast en werk af met wat groentechips.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten