vrijdag 28 juni 2013

Cocotte eitjes


Weekend betekent naast uitslapen ook lekker ontbijten. In de morning rush die we elke weekdag ervaren vinden we vaak weinig of geen tijd om te ontbijten. Het ideale excuus dus om dit dubbel en dik goed te maken tijdens het weekend.


Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediƫnten (voor 2 personen):
- 2 eitjes
- 2 eetlepels lichte room
- gehakte bieslook
- fijn gesnipperde hesp (optioneel)

Bereidingswijze:
1. Neem twee vuurvaste potjes en giet een eetlepel room in elk potje.
2. Scheid het eiwit van het eigeel en voeg vervolgens dit aan de room in de potjes toe. Roer alles goed door elkaar en kruid af met peper, zout en bieslook. Indien gewenst kan je er ook fijne hespblokjes aan toevoegen.
3. Plaats het eigeel in de potjes zonder de dooier kapot te maken. Prik dan vervolgens voorzichtig in de dooier met een tandenstoker.
4. Bak de eitjes gedurende een minuutje in de microgolfoven.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten