Het zou ondertussen zomer moeten zijn... Helaas laat de zon zich niet meteen zien en dan zit er maar één ding op: de zon op je bord toveren! De Italiaanse keuken blijft voor mij nog altijd één van de toppers om je dat instant feel good gevoel te geven.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 250g papardelle
- 1 potje boursin cuisine tomaat
- 300g pancetta, genseden in dunne blokjes
- 100g gemarineerde artisjokharten
- 1 courgette
- 1 halve ui
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze:
1. Breng een grote kookpot met water aan de kook en voeg zout en olijolie toe. Kook vervolgens de papardelle volgens de instructies.
2. Bak de pancetta in een diepe pan. Vetstof toevoegen is niet nodig, er komt namelijk genoeg vet vrij tijdens het bakken van de pancetta. Eens het vlees lichtjes begint te kleuren voeg je de ui en courgette er aan toe, beide in kleine blokjes gesneden.
3. Laat de artisjokharten uitlekken op een vel keukenpapier. Voeg ze vervolgens toe aan de pancetta, ui en courgette. Kruid het geheel goed af met peper en zout.
4. Voeg tenslotte de boursin cuisine toe aan het geheel en laat nog even inkoken. Meng de papardelle met de saus en dien op met nog wat geraspte parmezaanse kaas.
Hi Sunshine, de zon op je bord toveren helpt zeker! Keep on cooking & keep on smiling...
BeantwoordenVerwijderen