vrijdag 15 maart 2013

Brickdeeg met brie, peer & honing


Een goed voorgerecht maken is niet simpel, het moet licht zijn en natuurlijk ook lekker :) De pakketjes van brickdeeg, brie, peer en honing zijn uiterst eenvoudig om klaar te maken en de smaken zijn top. Het ideale voorgerecht dus!


Ingrediënten (voor 6 pakketjes):
- 6 brickdeeg blaadjes
- 150g brie
- 1 peer
- honing

Bereidingstijd: 10 minuten

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven op 200°
2. Neem vel brickdeeg en begin met twee sneetjes brie, gevolgd door stukjes peer en de honing. Vouw daarna het brickdeeg op tot een pakketje.
3. Plaats de pakketjes in de oven (je legt ze best op een vel bakpapier) gedurende 20 minuten.

Je kan hierbij verschillende sausjes serveren. Ik heb gekozen voor geconcasseerde tomaatjes met olijfolie, balsamico azijn en pijnboompitjes.

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er superlekker uit! En die hartjes daarbij, hoe doe je dat?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het groot hartje heb ik gemaakt door een uitdrukvormpje voor koekjes te gebruiken. Je plaatst het op het bord en vult het op om vervolgens voorzichtig het vormpje op te tillen. Het klein hartje is gemaakt met balsamico crème. Aangezien de crème niet te lopend is en het in een tube zit kan je er gemakkelijk iets mee op je bord toveren :)

    BeantwoordenVerwijderen