maandag 11 maart 2013

Tartiflette

Helaas, de koude is terug in het land. Als er dan toch één voordeel aan verbonden zou kunnen zijn, dan is het dat er wel een aantal bijpassende culinaire recepten bijhoren. Tartiflette is daar één van. Ik denk automatisch aan hagelwitte skipistes, rode wangen door de kou en vooral, een gezellige après-ski. Haal de gluhwein maar al boven zou ik zo zeggen!


Ingrediënten (voor 2 à 3 personen):
6 aardappelen
1 rode ui
10 cl droge,witte wijn
10 cl melk
25cl melk
250g spekjes
500g reblechon kaas
Droge rozemarijn


Bereidingsduur: 40 minuten

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook ze vervolgens in gezouten water tot ze bijna gaar zijn.
2. Snijd de ui in fijne stukjes en bak deze in wat boter, voeg daarna de spekjes toe.
3. Eens de ui en spekjes gebakken zijn, voeg je de melk, de witte wijn en 10 cl van de room toe. Laat dit goed inpruttelen en kruid af met zout, peper en rozemarijn.
4. Neem een ovenschaal en vet deze in met wat boter. Plaats daarna de aardappelplakjes in de schaal en giet de saus met spekjes erover. Snijd de reblechon in fijne sneetjes (met de korst er nog aan) en verspreid over het geheel.
5. Plaats de schotel in een voorverwarmde oven op 200° gedurende 20 minuten.

Serveer de tartiflette met een fris slaatje en een lekker wit wijntje.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten